Galerija fotografija 2017.

U Galeriji fotografija 2017 možete pratiti kako je bilo na radionicama Vizualne komunikacije i kulturni marketing  za profesionalne umjetnike 2017 u organizaciji HDLU Zagreb, a koje su se održale u rujnu 2017. u privatnoj školi s pravom javnosti LINIGRA u Zagrebu (Gjure Szaba 4).

Na radionicama su sudjelovali: Dobrila Delonga Momić, Vesna Matić, Jasminka Bukvić, Goran Kauzlarić, Morana Jugović, Ana Tomljanović, Nataša Rašović, Antonija Cesarec, Denis Kaplan, Krešimira Gojanović, Juraj Jonke, Hrid Matić, Ivana Kolić, Bobo Kolić, Laura Šarabok.

Kolege i umjetnici Robert Štimec, Dalibor Brlek Slavenski, Dražen Pavlović, Alfred Freddy Krupa, Marija Kruljac i Danko Merin radove za radionice poslali su online za kreativnu kampanju i Galeriju plakata 2017, i također će sudjelovati na završnoj izložbi svih polaznika radionica, koja će se održati u nedjelju, 24. 9. 2017. u trajanju od 14 do 20 sati, u prostoru InArt galerije SOL (Trnsko 34a, Zagreb).

1. radionica – subota, 9. 9. 2017., prostor škole LINIGRA

Na prvoj radionici umjetnici su imali malo predavanje, okrugli stol i međusobnu razmjenu iskustava o problemima hrvatskih likovnih umjetnika, te smo razgovarali i o novom Zakonu za umjetnike koji se planira donijeti, a uz teorijske rasprave, uporedo je išao i praktični rad kroz kreiranje umjetničkih plakata na temu ”Položaj likovnih umjetnika u Hrvatskoj”. Svi umjetnici dobili su besplatan materijal za rad i priručnik sa radionica, koji su mogli ponijeti sa sobom.

2. radionica – nedjelja, 10. 9. 2017., prostor škole LINIGRA

I druga radionica iz ciklusa ”Vizualne komunikacije i kulturni marketing za profesionalne umjetnike 2017” uspješno je održana, planirao se promotivni materijal budućih događanja u organizaciji HDLU Zagreb, bilo je govora i o projektnom marketingu na različitim umjetničkim i strukovnim natječajima, podjelila su se iskustva umjetnika i članova različitih strukovnih udruga, a uz teorijski dio, kao i uvijek, išao je kreativni rad. Ukupno se skupilo već 40-ak radova, te smo zaključili da su ovakvi kreativni susreti umjetnika potrebni umjetnicima i organizirati ćemo ih i u budućnosti.

3. radionica – subota, 16. 9. 2017., prostor škole LINIGRA

Na trećoj radionici podjelili smo iskustva oko izrade umjetničkih web stranica i blogova, te predstavili podrobnije dosadašnji rad i promociju umjetnika na portalu Zagrebački likovni umjetnici, koji je nastao prije dvije godine, upravo sa ciljem da se na njemu predstavi što veći broj likovnih i vizualnih umjetnika, koji aktivno djeluju u našem gradu. Nastali su i novi radovi – plakati, stripovi i zanimljive grafičke igre sa tipografijom.

4. radionica – nedjelja, 17. 9. 2017., prostor škole LINIGRA

Na četvrtoj radionici podjelili smo iskustva vezana uz organizaciju i promociju umjetničkih izložbi u različitim umjetničkim udrugama, analizirali neke umjetničke publikacije, te dizajnerske radove polaznika i pomalo već počeli pripremati završnu izložbu svih polaznika radionica, kroz pregledavanje i fotografiranje nastalih djela, kao i kreiranje pratećih vizualnih materijala. Općenito smo na svim radionicama nekako dolazili do zaključka da položaj likovnih i vizualnih umjetnika danas nije lagan, nove tehnologije donose neke nove mogućnosti, ali i izazove koji zahtjevaju neprekidno, cjeloživotno učenje i posebno više suradnje i razmjene iskustava između samih umjetnika, a što svakako može doprinjeti brojnim zanimljivim kreativnim suradnjama i projektima.

Vidimo se svakako i na završnoj izložbi i druženju svih polaznika radionica u nedjelju, 24. 9. 2017. u trajanju od 14 do 20 sati, u prostoru InArt galerije SOL (Trnsko 34 a, Zagreb)!

 

 

Radionice ”Vizualne komunikacije i kulturni marketing za profesionalne umjetnike 2017” financijski podržava Grad Zagreb